Center Holistic / Izdelki / Vitex – agnus castus, 1000mg, 60 veg. kapsul
vitex-ali-navadna-konopljika-600-mg

Holistic

Vitex - agnus castus, 1000mg, 60 veg. kapsul

Vitex ali navadna konopljika pripomore k hormonskem ravnovesju med menopavzo. Hkrati pomaga ohranjati dobro počutje pred in med menstrualnim ciklom, pripomore k regeneraciji fizičnega in mentalnega dobrega počutja.

>> Celoten opis
(135 ocen) Preberite komentarje in komentirajte

Opis

Vitex ali navadna konopljika je plod, katerega ime izhaja iz grške besede za “čist” po grških ženskah, ki so želele ohraniti čistost in so dajale liste te rastline v svoje postelje ter spale na njih. Zelo pogosto so ga uporabljali že starodavni zeliščarji.

  1. dr.Axe

.

Za kaj se priporoča Vitex ali navadna konopljika?

.

Jagodičja Vitex pripomorejo k hormonskemu ravnovesju pred in med menopavzo.

2. dr. Anna Cabeca

.

Kaj je Vitex ali navadna konopljika?

.

Vitex ali navadna konopljika, se v svetu in v Evropi uporablja že več stoletij, med milijardami žensk s hormonskimi težavami.

Vitex je zelo koristen pri skoraj vseh simptomih, povezanih z menstrualnim ciklom.

V normalnem menstrualnem ciklu je raven estrogena višja pred ovulacijo, raven progesterona pa je višja po ovulaciji. Veliko žensk se ne zaveda, da lahko neravnovesje teh hormonov privede do celotnega spektra simptomov, povezanih s PMS in menopavzo.

3. Študija PubMed

.

Kako deluje Vitex ali navadna konopljika?

.

Obsežne klinične študije, ter več kot dva tisoč let uporabe v ljudskem zdravilstvu, so izkazale učinkovitost te rastline. Deluje tako, da spodbuja in normalizira hipofizo, ki uravnava ravnovesje estrogena in progesterona v telesu.

Vitex je plod, ki podpira delovanje endokrinega sistema

.

Je Vitex ali navadna konopljika hormon?

.

Vitex ali navadna konopljika ni hormon, niti ne vsebuje hormonov. To je nežno zelišče, ki deluje dolgoročno in po začetnem obdobju ter v nasprotju s sintetičnimi hormoni, ki imajo na naše žleze in organe takojšen vpliv. Prav tako nima stranskih učinkov, ki so pri terapijah s sintetičnimi hormoni vedno bolj znani. Raziskave med ženskami so pokazale pozitivne učinke in znake izboljšanja med 93% vseh žensk, ki so Vitex uporabljale 5 mesecev.

.

Vitex ali navadna konopljika je adaptogen

.

Vitex ali navadna konopljika neguje in podpira endokrini sistem tako, da le ta najde svoje optimalno ravnotežje.

Zelo koristen je za ženske, ki prenehajo s kontracepcijskimi tabletami, saj imajo mnoge nepravilen in neuravnan menstrualni cikel še zelo dolgo časa. Vitex ali navadna konopljika lahko močno skrajša čas ponovne vzpostavitve hormonskega ravnovesja.

.

Za kaj še pomaga Vitex ali navadna konopljika?

.

Vitex ali navadna konopljika, prehransko dopolnilo, pomaga ohranjati dobro počutje pred in med menstrualnim ciklom, pripomore k regeneraciji fizičnega in mentalnega dobrega počutja. Posebno koristen je za ženske, ki so jedle kontracepcijske tabletke, saj je pri mnogih menstrualni cikel porušen.

..

Kje je Vitex ali navadna konopljika najbolj priljubljeno zelišče?

.

Samo v zadnjih desetih letih, je Vitex ali navadna konopljika, postalo zelo priljubljeno zelišče v Veliki Britaniji, Švici, Nemčiji in v Ameriki.

Pakiranje

60 veganski kapsul

Sestavine

Mikrokristalična celuloza, izvleček navadne konopljike (Vitex Angus Castus) (izvleček (10:1) plodov navadne konopljike 100 mg/kapsulo, kar ustreza 1000 mg plodu), kapsula (hidroksipropilmetil celuloza), sredstvo proti sprijemanju: magnezijeve soli maščobnih kislin

Shranjevanje

Na sobni temperaturi in temnem prostoru, zaščiteno pred vlago ter shranjevati nedosegljivo otrokom! Samo za odrasle. Nosečnice in doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila ali, ki imajo zdravstvene težave, naj se o uporabi izdelka posvetujejo z zdravnikom.

Opozorilo

Vitex ali navadna konopljika ni hormon, niti ne vsebuje hormonov in je brez stranskih učinkov. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja.


(135 ocen)

Komentarji (135)

Aleksander
Aleksander

Toplo priporočam, super zadeva!

Koper
Ana

Jemljem ga že 3 leta, s prekinitvami na nekaj mesecev, in mislim nadaljevati. skozi perimenopavzo. Jemljem v kombinaciji z Omega 3. Nimam več (estrogenskih) težav z zatekanjem prsi, minimalne bolečine ob menstruaciji, urejen ciklus.

Velenje
Andreja

Vitex + zdrave maščobe (omega3, olivno olje.....) = hormonsko ravnovesje!! Priporočam!

Koper
Andreja

Odličen skupaj z Omega 3 in Napro kremico. Se prazni že druga steklenička.

Andreja
Andreja

Jemljem že 6 mesecev, zelo zadovoljna s produktom.

Andreja
Andreja

Vitex je moj spremljevalec že dobrih 6 mesecev. Učinki so neverjetni.

Andreja
Andreja

Super izdelek

Andreja
Andreja

Zelo zadovoljna

Andrejka
Andrejka

Zadnje čase imam kar težave z meno in njenimi stranskimi učinki. Te kapsule zelo dobro vplivajo na počutje in težave, ki so povezane z meno. Priporočam jih vsem ženskam s podobnimi težavami.

Lesce
ANITA

Izdelek priporočam vsem, ki imajo težave s PMS-jem. Meni je zelo pomagalo ublažiti negativne simptome.

Maribor
Anja

Vitex sem naročila, da bi si z jemanjem uredila menstrualni cikel. Z izdelkom sem več kot zadovoljna. Moje težave so se s hkratnim jemanjem vitexa in suuper omega 3 uredile. Priporočam!

Slov. Konjice
Anja

Super izdelek, meni je zelo hitro uravna cikel. Priporočam

Maribor
Anja

Ne da se opisati, kako zelo ta izdelek pomaga pri hormonskem ravnovesju. Uporabljam ga slab mesec v kombinaciji s Super omega 3 in lahko rečem, da je postal del mene. Ni več nervoze pred menstruacijo, potrebe po sladkem, napetosti v prsih. Pa še dragi je srečen, ker njegova draga ni nervozna pred menstruacijo :)

Anja
Anja

Zelo zadovoljna, pri menstruaciji veliko manj krcev.

Barbara
Barbara

Vitex jemljem dober mesec, in se mi je stanje hormon ze spremenilo na bolje. Vitex bom jemala se naprej, pa bomo videli kaj se bo se izboljsalo.

Barbara
Barbara

Vitex jemljem dober mesec, in se mi je stanje hormon ze spremenilo na bolje. Vitex bom jemala se naprej, pa bomo videli kaj se bo se izboljsalo.

Barbara
Barbara

Vitex jemljem dober mesec, in se mi je stanje hormon ze spremenilo na bolje. Vitex bom jemala se naprej, pa bomo videli kaj se bo se izboljsalo.

Barbara
Barbara

Vitex jemljem dober mesec, in se mi je stanje hormon ze spremenilo na bolje. Vitex bom jemala se naprej, pa bomo videli kaj se bo se izboljsalo.

Barica
Barbara

Pomaga.

Barbara
Barbara Kresal

Priporočam v menopavzi

Biljana
Biljana

Z izdelkom sem zadovoljna, saj opažam manj razdražljivosti, bolj sem umirjena.

Brigita
Brigita

Zelo mi pomaga

Izola
D

Odličen

Velenje
Darja

Sem zelo zadovoljna

Darja
Darja

Vesela sem, ker so mi prenehali vročinski valovi. Zaradi tega tudi boljše spim. Istočasno pa jemljem še b vitamin v tekočini in cink v tekočini. Z jemanjem bom nadaljevala. Hvala vam.

Darja
Darja

Z uporabo tega izdelka so se mi opazno zmanjšali vročinski valovi, zato bom z jemanjem nadaljevala.

Diana
Diana

Odličen izdelek, z veseljem ga redno uporabljam.

Dragica
Dragica

pomaga pri počutju

Erika
Erika

Super.

Erika
Erika

Super

Erika
Erika

Odličen izdelek, naročila sem ga zaradi težav v menopavzi. In že po 3 tednih so občutne razlike.

Eva
Eva

Vsak december začnem s hormonsko kuro Vitexa in Omega-3

Eva
Eva

Sem zelo zadovoljna, vsako leto naredim kuro za obnovo hormonov, v kombinaciji z Omega 3.

Eva
Eva

Vitex mi odlično pomaga pri uravnavanju hormonov.

Evija Evelin
Evija Evelin

Super

Helena
Helena

Odličen

Helena
Helena


Novo mesto
Irena

Dobri dve leti sem imela sem izredno močne in dolgotrajne krvavitve. Posledično slabokrvnost, utrujenost, naveličanost, pogosti obiski v ginekološki ambulanti. Sintetični hormoni so samo poslabšali situacijo. Po treh mesecih uporabe Vitexa v kombinaciji z Omega 3 so se težave uredile. Neskončno hvaležna.

Irma
Irma

Zelo zadovoljna!

Irma
Irma

Zelo zadovoljna!

Irma
Irma

Zelo zadovoljna.

Irma
Irma

Super

Jasna
Jasna

Idealno za uravnavanje hormonov

Cerknica
jera

Zdelek je kvaliteten in vreden nakupa! Sama imam od kar ga jemljem urejeno menstruacijo. Mislim, da se mi je izboljsalo tudi stanje z nohti, prvič so tako mocni in se ne lomijo.

Senija
Kapljica

Vrhunski izdelek! Že v dveh dneh so izginili vročinski oblivi in počasi se urejajo tudi hormoni. Več kot zadovoljna in toplo priporočam.

Karin
Karin

Zaradi vitexa se mi je menstruacija vrnila in sedaj jo imam že več kot pol leta redno vsak mesec.

Zid. Most
Karmen

Odličen za vzpostavitev ravnotežja v telesu, v kombinaciji s Super Omega 3, priporočam!

Kranj
KARMEN KERN

Jemljem..a ker nimam kakšnih posebnih težav tudi ne morem poročati o kakšnih izboljšanjih.. Spremenila sem tudi prehrano, dodala prehranske dodatke, tako da je verjetno top počutje rezultat vsega po malem.

Katarina
Katarina

Odlično lajša moj PMS.

Katarina
Katarina

Manj težav s PMSjem.

Koper
Katja

Odlično

Zid. Most
Keri

Priporočam, ker je izdelek nr. 1 pri lajšanju ženskih zadev - preizkušeno!

Klavdija
Klavdija

V kombinaciji z omega več kot odlično.

Ljubljana
Klemen

Dober izdelek

Grosuplje
Kristina

Odlično

Ljubljana
Kurkuma

Običajno ne pišem mnenj, a temu izdelku pojem hvalospeve. Po prenehanju jemanja kontracepcijskih tabletk sem imela zelo reaktivno in aknasto kožo na obrazu, ne glede na trud z nego, urejen življenjski slog in prehrano, ostala prehranska dopolnila. Problematičen je bil tudi PMS, predvsem anksioznost. Z ne dosti upanja sem se odločila poskusiti še Vitex preden obupam in grem zaradi nadležnih simptomov ponovno na tabletke. Že v prvem ciklu je bil PMS lažji, koža pa občutno boljša. Zdaj so za mano že 3 meseci jemanja, efekt pa ostaja. Pričakovala sem blažji efekt in daljši čas preden bi opazila učinke!

Lara
Lara

Super

Jesenice
Lena

Pomaga mi pri težavah v menopavzi.

Lidija
LL

skoraj nič pms-ja in drugih hormonskih nihanj

Lucija
Lucija

Super izdelek

Monika
M


Kranjska Gora
Maja

Odličen izdelek. Uporabljam za uravnavanje hormonov v pred menopavzni zmesnjavi😂

Maja
Maja

Izdelek uporabljam ze dalj casa in moram reci, da resnicno pripomore k zmanjsanju bolecin pri menstrualnih krcih ter pri uravnavanju samega cikla. Priporocam!

Ljubljana
Margit

Jemljem ga redno, spremembe niso vidne ali občutne.

Hoče
Marinkaka

Odlicen

Marjana
Marjana

Sem šele v prvem mesecu jemanja, opazila sem najprej, da mi lepo deluje na črevesje pa še menstruacijo sem dobila po skoraj dveh mesecih izostanka. Kaj več bom lahko napisala čez par mesecev. Sem pa že zdaj zadovoljna.

Martina
Martina

Izboljša ravnovesje v telesu in boljše počutje pri težavah v meni.

Martina
Martina

Super izdelek, ki ga kombiniram s Super omego3. Uravnava mi hormonsko ravnovesje.

Mateja
Mateja

Super izdelek, pomaga zmanjšati močne menstruacije!!

Mateja
Mateja

Naravno do dobrp delujočih hormonov

Maribor
Melisa

Super

Melita
Melita

Pomaga mi pri premagovanju simptomov menopavze

Bled
Mojca

Zelo zadovoljna,

Bled
Mojca

super izdelek, super storitev

Ajdovščina
Mojca

Hvala vam da mate ta izdelek, moje menstruacije so izginile po 3 tednih jemanja VITEXA!!! TOP izdelek!! 😊

Ajdovščina
Mojca

Hvala vam da mate ta izdelek, moje menstruacije so izginile po 3 tednih jemanja VITEXA!!! TOP izdelek!! 😊

Mojca
Mojca

Z izdelkom sem zelo zadovoljna, jemljem ga kratek čas, opažam, da imam več energije, upam na še druge pozitivne učinke

Mojca
Mojca

Odličen izdelek

Mojca
Mojca

Rešitev za ščitnico

Mojca
Mojca

Že dve leti obvezno vsak dan 2 tableti Odličen izdelek

Mojca
Mojca

Odlicen

Nada
Nada

Vitex mi pomaga, da imam urejen mesečni cikel.

Natalija
Natalija

Izdelek je super pomaga, ampak pogresam navodila za uporabo in sestavine - en list papirja zraven. Lp Natalija

Natalija
Natalija

Od vseh dopolnil za uravnavanje hormonov, je ta edini, ki mi dejansko pomaga.. Brez njega si ne predstavljam več preživljati perimenopavze.

Natalija
NATALIJA HUDIN

Super izdelek , v kombinaciji z Super Omega 3 in NAPRO kremo sem si uredila hormone

Velenje
Nataša

Menstrualni cikel se je lepo uredil že v 2. mesecu po prekinitvi kontracepcijskih tablet. Spremljajoče PMS tegobe so bistveno omiljene in počutim se super!

Izlake
Nataša

Jemljem že redno 3 leta. Mi pomagajo. Imela sem tezave z hormonskim neravnovesjem pred menstruacijo, kateri so se umirili in imam hašimoto-prekomerno delovanje ščitnice. Jemljem eno kapsulo na dan.

Ljubljana
Nataša

Zelo zadovoljna z izdelkom, katerega uporabljam že dlje časa, kajt pomaga mi pri hormonskih težavah, ki jih imam zaradi mene :-)

NATAŠA
NATAŠA

zelo dobra stvar za uravnavanje hormonov.

Neža
Neža

Zelo zadovoljna, jemljem 3 dopoldne, ker imam neurejene menstruacije. Po 2 mesecih jemanja, je menstruacija prišla (prej je nisem imela 7 mesecev).

Ljubljana
Neža

Izdelek zelo priporočam- jemljem ga že štiri mesece, po priporočilih komentarjev skupaj z omega3. Moje hormonsko ravnovesje se je res uredilo, mozoljčki pred menstruacijo so še zmeraj, ampak v zelo manjšem obsegu, in zelo majhni ter "obvladljivi". Najbolj pa občutim spremembo v mojem pms-u oz. razpoloženju pred menstruacijo. Sploh nimam več tistih mood swingov kot sem jih imela prej. Prav tako se mi je uredil menstrualni cikel, ki je bil prej zelo nereden.

Ptuj
Nikolina

Imela sem močne menstruacije z izrazitimi znaki PMS. Vitex je odpravil večino znakov PMS.

Nikolina
Nikolina

Z rednim jemanjem (skupaj z napro in omega 3) so se po kakem mesecu (visok testosteron, estrogen, nizek progesteron, vneta ščitnica ...) začeli kazati blagodejni znaki: prenehalo je razbijati srce, trebuh ni bil več napihnjen, utrujenost in vrtoglavica sta izginili, razpoloženje se je popravilo ...

Nina
Nina

Proti perimenopavzi.

CELJE
OLGA

Zadovoljna.

Olga
Olga

Uprava v času mene. Mi ustreza.

Olga
Olga

odlično

Petra
Petra

Izdelek je odličen...priporočam vsem ženskam...menstruacija se je vrnila na redno pot....uporabljala bom še naprej. Hvala

Petra
Petra

Zelo učinkovit izdelek

Polonca
Polonca

zelo pomaga pri uravnavanju hormonov - vse se je uredilo

Polonca
Polonca

hormonsko neravnovesje se je popravilo v mesecu dni

Polonca
Polonca

super, res pomaga pri uravnavanju hormonov.

Rahela
Rahela

uporabljam že par let .... zeeelooo zadovoljna in priporočam

Renata
Renata

Vitex in Super omego 3 uporabljam že kar nekaj časa, priznam, sem zelo zadovoljna!

Renata
Renata

Super! Oblivov je precej manj!! Hvala! Lp Renata

Ljubljana
Renata

Super zadevica, veliko manj vročinskih valov......jemljem ga 2kom dopoldan, v kombinaciji z Omega 3 po kosilu in Napro kremico 2x dnevno.....priporočam!

Renata
Renata

MENI ZELO POMAGA PRI VROČINSKIH OBLIVIH, SUPER JE, UPOABLJAM GA ŽE VEČ LET! Toplo priporočam!

Sabina
Sabina

zadovoljna, premalo časa jemljem, da bi že opazila razliko

Sabina
Sabina

Top

Sandra
Sandra

Zelo zadovoljna s konopljiko. Pocutje odlicno.

Silvana
Silvana

Stara sem 54 let, pomaga mi za lajšanje močne menstruacije, ki je sicer neredna,nimam več nočnega potenja in lažje premagejem stres

Špela
Špela

Super izdelek, meni zares pomaga. Moja dopoldanska stalnica.

Tanja
Tanja

Odličen izdelek za uravnavanje hormonov.

Tanja
Tanja

Kombiniram z Napro kremico, trenutno sem v umetni meni, ker sem zdravila karcinom dojke, in s tem pomagam svojim hormonom.

Nova Gorica
TATJANA

prvič jemljem, ampak prva menstruacija je bila drugačna od drugih. normalna kot pred porodom.

Nova Gorica
TATJANA

odličen

Vrzdenec
Tatjana

Deluje :-)

Tatjana
Tatjana

Zelo pomaga pri težavah v meni, počutje je definitivno boljše.

TATJANA
TATJANA

Odličen

Tatjana
Tatjana

Od kar jo uživam vsak dan je več ne izpustim...

Tatjana
Tatjana

Zelo zadovolna. Kupila sem ga predvsem zaradi nerednih menstruacij in motnjah nihanj razpoloženja in lahko z veseljem povem, da se je vse uredilo. Pa še bolj srečna sem....

Tatjana
Tatjana

Odlična kvaliteta. Sem preizkusila tudi Vitex drugega proizvajalca a žal ni bilo primerljivega učinka.

Tatjana
Tatjana Đurasovič

Jemljem že drugo stekleničko in je super skupaj z Napro kremo..Sem tudi shujsala.

Ljubljana
Tea

zelo dobro

Tea
Tea

Super

Teja
Teja

Odličen! Odkar ga jemljem (že od 1. meseca dalje), ne potrebujem več NITI ENE protibolečinske tablete med menstruacijo - kar je zame čudež! Prej so bile bolečine tako neznosne, da tudi tablete večinoma niso kaj dosti pomagale.

Škofja Loka
Tina

Super izdelek

Polzela
Tjaša

Vitex jemljem že dlje casa za uravnavanje hormončkov skupaj z NaPro kremico in Super omega 3.

Polzela
Tjaša

Vitex super uravnoveša delovanje mojih hormonov in ga jemljem že dlje časa

Ljubljana
Urška

Konopljika mi je zelo pomagala pri urejanju menstrualnega cikla.

Gomilsko
Urška

Izdelek je super, pomagal mi je pri menstrualnih bolečinah in krčih. Priporočam ga še drugim ženskam, ki imajo težave z menstruacijo

Vesna
Vesna

Žal ne opažam nikakšnih sprememb glede lajšanja hormonskih neravnovesij.

Vesna
Vesna

Izjemno

Vesna
Vesna

Nekaj najboljšega, kar sem kadarkoli imela. Res pomaga.

Viola
Viola

Sem v meni in te kapsule mi zelo pomagajo. Manj oblivov, boljse razpolozenje.

Kupci, ki so kupili ta izdelek, so kupili tudi

Loading...